Пренаписване на статии и продуктови описания

Едно доста често запитване, което получавам и е свързано с моята работа на копирайтър, е за перифразиране (пренаписване, уникализиране) на съдържанието на един сайт, било то на блога или описанията на самите продукти. Ако и вие се колебаете дали има нужда да се подлагате на това изпитание, информацията по-долу може да ви бъде от полза.

Съдържанието на един сайт e сред най-важните, да не кажа най-важното, условия за неговото класиране, полезност за потребителите и е свързано с успеха от бизнес начинанията. Ако то е добро, тогава и резултатите са такива. Когато един онлайн магазин предлага масови продукти – стоки, които могат да се купят и от друго място и се търсят често, изкушението за използване на „копи-пейст“ при създаването на тяхното описание е много голямо.

Какъв е проблемът?

Непълната информация за даден продукт кара потребителя да се съмнява. Данните, които се съдържат в описанието, могат да го убедят, че е точно това, което търси. А когато няма описание? Лично аз, като потребител, директно затварям страницата.

Или пък текстът е копиран и се повтаря в още 5-6 сайта? Ами, дразнещо е. Особено, когато не притежава никаква полезност. След като едно и също нещо го има на няколко места, защо потенциалният клиент да избере точно вашия онлайн магазин?

Какво може да направите?

Да отделите от времето си и да повишите уникалността на текстовете във вашия сайт. Попълването на пропуснатите данни в продуктовите описания е от ключово значение за клиента, а когато цялата информация е съчетана с това как продуктът ще улесни живота му, тогава поръчката е почти сигурна.

Не сте сигурни как да напишете такова описание?

Нужно е да се поставите на мястото на клиентите си – какво би ви накарало да купите продукт (услуга), за който не знаете почти нищо, но предполагате, че ще ви бъде от полза. Това ще ви даде началната идея за промяната. Останалото е свързано с рутинна, продължителна и често отегчителна работа (не, не се оплаквам, обичам работата си, наистина!).

И все пак, нужно ли е да се занимавате с това?

Не, разбира се, че не! Аз мога да го направя вместо вас. Нужно е само да ме потърсите по имейла и да ми кажете с какво да ви помогна. Разполагам с богат опит в създаването на атрактивни, полезни, лесни за четене и уникални продуктови описания.

П.С. снимката няма общо с темата, просто много обичам желирани бонбони 🙂