SEO описания на продукти

Защо ми трябват уникални описания на продуктите в онлайн магазина?

Ако и вие се питате това, вижте информацията по-долу.

Първото, което трябва да направите, е да се поставите на мястото на потребителя. Да, вие сте потребител и търсите информация за нещо (примерно за определена гаражна врата, кухненски уред, дрехи и други), което искате да си купите. Разбира се, ако цената на стоката е висока, тогава и нуждата от информация ще бъде по-голяма, нали? За да разберете всъщност, продуктът ще ви свърши ли работа, подходящ ли е за вашите цели, как изглежда, параметри, допълнителни консумативи и т.н.

Така, стигнахме до търсенето. Въвеждате името на продукта в търсачката и ви се показват редица сайтове, от които може да купите стоката (при положение, че не е нещо уникално). Цъквате на първия – общи приказки, какво е това, как да го купите, колко е намалено и това е. Цъквате на втория сайт – същото, третия – дори още по-лошо, пълно копие на първите два. Накрая се изнервяте и се отказвате от това да го купувате онлайн.

Кой губи от липсата на качествено описание на продукти?

Всички! Търговецът – вас, един потенциален клиент, известна сума и освобождаване от стока на склад. Вие – време и нерви да търсите в Интернет, време и нерви – да намерите офлайн.

Как може да се реши проблемът?

Лесно! Търговецът – поставя качествено описание на продукта – какво е, как се ползва, какви характеристики има, за какво е подходящ и т.н. Вие – намирате доверен сайт, в който търговецът си е направил усилието да ви каже колко този продукт е подходящ за вас.

За да бъде един онлайн магазин/сайт откриваем, той трябва да съдържа полезна, смислена информация. Така потребителите ще получат отговори на въпросите и нуждите си, а бизнесът – своите лоялни клиенти. В случай че вие сте собственик на такъв сайт или вирутален магазин, и се нуждаете от пълно описание на предлаганите от вас стоки, но и малко стимул за неговото популяризиране, то ви трябват оптимизирани текстове. В тях се съдържат всички важни данни за стоката, как може да е полезна за потребителя, в кои случаи не се препоръчва, какво ще получи клиентът и т.н., но и доза оптимизиция за по-лесно откриване от търсачките.

Трябват ви качествени описания за вашия онлайн магазин, статии, с които да опишете продукт/услуга? Може да се свържете с мен и да улесните ежедневието си.

Photo by Alex Knight on Unsplash